13.ROČNÍK "MEMORIÁLU M.FOLTÝNVÉ"

24.05.2014 00:30
 

V litvínovské sportovní hale proběhl v sobotu, 6.listopadu  již 13. ročník turnaje házenkářských veteránů a veteránek „ Memoriál Mileny Foltýnové“. Na turnaji změřili své síly veteránky  Ústí nad Labem, Bíliny, Prahy- Radlice, Prahy- Astra a litvínovské  Promilky. Utkání se hrála systémem každý s každým 2x20 minut. Bez porážky  celým turnajem prošly hráčky Astry Praha a tím si zajistily celkové vítězství. Na druhém místě se umístily litvínovské hráčky a třetí příčku obsadila Bílina. Stejným počtem získaných bodů, ale lepším skórem vybojovaly hráčky Praha Radlice 4. místo před celkem Ústí nad Labem.
V mužské skupině veteráni z Litvínova a bývalých Kopist  poměřily své síly nejen vzájemně, ale i s družstvem Litvínova „B“ složených převážně z hráčů mladší generace. Tito si po těsných výhrách 14:13 s Litvínovem „A“ a 19:17 s Kopisty vybojovali první místo v turnaji.  Druhé v pořadí skončily Kopisty, třetí pak družstvo Litvínova „A“.
V rámci turnaje byl vyhlášen nejlepší hráč, hráčka a brankař, brankařka. Nejlepší hráčkou turnaje se stala Lucie Parthová z Bíliny, cenu pro nejlepší brankařku si odvezla Šárka Žiklavá z Ústí nad Labem. V mužské kategorii se nejlepším hráčem stal Michal Fiala z Kopist a nejlepším brankařem pak byl litvínovský veterán Zdeněk Picek.
Turnaji přihlíželi v roli diváků i bývalí hráči a hráčky litvínovské házené, kteří společně s dalšími návštěvníky vytvořily v hale výbornou sportovní atmosféru. Všichni zúčastnění se již těší na další ročník tohoto házenkářského klání.

KONEČNÉ POŘADÍ ŽENY :

1.     Astra Praha
2.     Promilky Litvínov
3.     Bílina
4.     Radlice Praha
5.     Ústí nad Labem

KONEČNÉ POŘADÍ MUŽI :

1.     Litvíno B - "mládež"
2.     Kopisty
3.     Litvínov A