NEJLEPŠÍ STŘELKYNĚ FINÁLE EBT LITVÍNOVSKÁ „PROMILKA“

23.05.2014 23:50
 

Stejně jako v loňském roce se i letos podařilo litvínovským Promilkám postoupit mezi osm nejlepších týmů plážové házené v Evropě. Finále EBT 2009 ( European Beach Handball Tour) se konalo 4. - 6. června 2010 v portugalském Espinhu. Kromě litvínovských hráček se turnaje účastnily týmy Španělska, Portugalska, Maďarska, Chorvatska, Švýcarska, Německa a Řecka. Mužská i ženská družstva hrála ve dvou skupinách, kdy naše děvčata byla nalosována do skupiny společně s Maďarkami, Němkami a Chorvatkami.
Úvodní zápas sehrály Promilky s německým týmem Bublebee Wildershausen, kdy k vítězství po poločasech 11:12 a 12:14 chybělo českým hráčkám potřebné štěstíčko. Rovněž vyrovnaný duel byl s maďarským týmem OVB Beach Girls, ve kterém soupeř zvítězil opět nízkým rozdílem 18:15 a 12:10. Nejhůře se litvínovským vedlo v zápase proti chorvatskému Detono Zagreb, kde se po vyloučeních našich dvou hráček do konce utkání, oslabení citelně odrazilo na průběhu i výsledku utkání, které skončilo porážkou 18:25 a 17:22.
O vyrovnané úrovni turnaje svědčily i výsledky týmů ve druhé skupině ze kterých bylo patrné, že finále EBT nemá předem jasného favorita a bude záležet na momentálním výkonu a trochu toho hráčského štěstí. Přes vyrovnané výkony ve skupině, hrály litvínovské hráčky finálový zápas o sedmé místo s řeckým týmem Avant Garde, loňským vítězem finále EBT, který přijel i letošní rok ve stejném složení. Promilky se v závěru turnaje dokázaly uvolnit a předvedly, že mohou držet krok s evropskou špičkou. Vítězstvím 9:5 a 15:14 tak získaly celkové 7. místo.
Velkým úspěchem českých hráček pak bylo ocenění Evy Vostárkové, která byla vyhlášena jako nejlepší střelkyně celého turnaje.
Navzdory rozdílným tréninkovým i jiným podmínkám, kterými naše hráčky zdaleka nemohou konkurovat evropské beach handbalové elitě se dařilo ve všech zápasech držet krok, což dává příslib pro nastávající beach hanballovou sezonu.

KONEČNÉ POŘADÍ ŽENY :
1. Playadettes -Švýcarsko
2. Universidad de Malaga Beach -Španělsko
3. OVB Beach Girls -Maďarsko
4. Bumblebee Wildershausen -Německo
5. Detono Zagreb -Chorvatsko
6. Oscacer Beach Hand -Portugalsko
7. Promilky -Česká republika
8. Avant Garde -Řecko

KONEČNÉ POŘADÍ MUŽI :
1. Detono Zagreb -Chorvatsko
2. Waterboys Neersted- Německo
3. Chamo Profiti Zagreb- Chorvatsko
4. Acropolis BHT- Řecko
5. AXA Beachstars Budapest- Maďarsko
6. Balonmano Playa Barbate -Španělsko
7. Taifun Fighters -Švýcarsko
8. Atlantik Sharks- Portugalsko