JEŠTĚ JEDNA VÝHRA K ZÍSKÁNÍ PUTOVNÍHO POHÁRU

24.05.2014 00:10

Jen jedno vítězství zbývá litvínovským Promilkám k tomu, aby získaly putovní pohár pro trojnásobné vítěze turnaje plážové házené v maďarském Vonyarcvashegy, když  se jim i letos podařilo úspěšně  zopakovat loňské vítězství a podruhé tak na turnaji zvítězit.Turnaj proběhl 2.- 4.7. v maďarském Vonyarcvashegy na březích Balatonu za účasti 22 týmů z Maďarska, Německa, Nizozemí, Slovenska a ČR. Desetičlenné pole ženských družstev bylo rozlosováno do dvou skupin, ze kterých se první postupující následně utkali s druhým ze skupiny.

Litvínovská děvčata vtrhla na turnaj ve velkém stylu a ve skupině ani následně v semifinále  prakticky neměla vážného soupeře. Po výhrách ve skupině A nad německým DUMM GELAUFEN (12:9,16:9) a maďarskými TAPIBOSZIK TAPOLCA H ( 11:3,10:7), SARVARI KINIZSI H (19:7, 15:9) a CZAK CSAJOK H (18:9,12:4) se utkaly v semifinále s druhým týmem skupiny B, kterým byl domácí celek VONYARCVASHEGY. I přes velkou snahu domácího celku zvítězila litvínovská děvčata v poměru 9:5 a 17:7. Ve finále se opakoval duel s maďarským celkem SARVARI KINIZSI, kterému však k výhře nestačila velká podpora  domácího publika ani rozhodčích. Po nastaveném čase v prvním setu, který skončil remízou 8:8,  tzv. náhlé smrti vyhrály Promilky v poměru 10:8. Druhý set byl již výhradně záležitostí našich hráček, které zvítězily 17:7.Svým druhým vítězstvím na tomto turnaji jsou hráčky již jen kousek od získání putovního poháru do své sbírky.

Trofej pro nejlepší hráčku si stejně jako v předešlém roce odvezla naše Eva Vostárková. Mezi finalisty mužských týmů se probojoval slovenský TROGEREK, který zvítězil nad německým týmem SAND WOPPER 2:1 po nájezdech. V boji o třetí místo byl úspěšnější německý PANERTE JUNG, který zvítězil nad CALEZOTOU z Nizozemí 2:1.

Na závěr by litvínovské hráčky chtěly poděkovat svým velkým i malým fanynkám a fanouškům, zejména pak neúnavným roztleskavačkám Martince, Kačence a Jindřišce.

 

KONEČNÉ POŘADÍ ŽENY :

1.  Promilky (CZ)
2.  Sarvari Kinizsi (HU)
3.  Charlies angyalai (HU)
4.  Vonyarcvashegy (HU)
5.  Annis Schatchen (D)
6.  Dumm gelaufen Berlin (D)
7.  Tapolca (HU)
8.  TSV Volkersen (D)
9.  CSA Csajok (HU)
10.Balaton beach babes (NL)
 

KONEČNÉ POŘADÍ MUŽI :

1. Tróger (SK)
2. Sand Wopper (D)
3. Panerte jung (D)
4. Calezota (NL)
...

podrobnější výsledky na     https://www.balatonbeach.info